Tabletten met Aspergillus uitgelegd op DG18
Cephalotrichum op malt extract agar
Luchtmonster genomen in woning op DG18
Tatoeage vloeistof uitgeplaat op malt extract agar
“Trends en ontwikkelingen”

 

De Stichting Food Micro organiseert het symposium “Food Diagnostica & Voedselveiligheid”: een
symposium met lezingen van gerenommeerde sprekers. Tijdens dit symposium worden de laatste
ontwikkelingen op het gebied van detectiemethoden van micro-organismen besproken. Maar er wordt
ook stilgestaan bij andere ontwikkelingen zoals data-analyse en hoe maximale residulimieten (MRL’s)
worden vastgesteld indien detectieniveaus van de analysetechnieken steeds beter worden.Tijdens dit
symposium krijgt u inzicht in de risicofactoren van deze nieuwe producten en hoe deze te beheersen.
Zoals altijd bieden onze Nederlandstalige symposia voldoende ruimte voor discussie en zal daar in het
programma rekening mee worden gehouden.


Het symposium is bedoeld voor een ieder die betrokken is bij de ontwikkeling en productie van
levensmiddelen of ingrediënten zoals QA managers, productiemedewerkers, productontwikkelaars,
microbiologen, wetenschappers/laboranten van microbiologische laboratoria, functionarissen
kwaliteitszorg en risicomanagers alsmede voor managers, beleidsmedewerkers, toezichthouders en
docenten die zich richten op microbiologische veiligheid in de productieomgeving.


 

PROGRAMMA

09.30 – Jacques Stark; stichting FoodMicro
Opening door dagvoorzitter


09.40 – Aart van Amerongen (WUR, Wageningen, NL)
Verbeterde Point-of-Need diagnostica - bruikbaar in de levensmiddelenindustrie?


10.20 – Anneke van der Linde (HAI, Zwijndrecht, NL) & Paul Koot (Notilyze, Rotterdam, NL)
Data-analyse en voedselveiligheid.


11.00 – Koffiepauze


11.30 – Andreja Rajkovic (chair ICFMH & UGent, Gent, B)
De invloed van micro- en nanoplastics op microbiële voedselveiligheid.


11.40 – Hans Cruijsen (Royal FrieslandCampina, Amersfoort, NL)
Vaststellen MRL’s: op basis van toxicologie of op basis van de meest gevoelige analyse?


12.30 – Lunch


13.30 – Greetje Castelijn (Wageningen Food Safety Research, Wageningen, NL)
Toepassingen van genomics in voedselveiligheidsmonitoring bij WFSR.


14.00 – Antonina Constantine (Eurofins, Heerenveen, NL)
De nieuwste ontwikkelingen in Whole Genome Sequencing (WGS) en metagenomics.


14.30 – Theepauze


15.00 – Jos Houbraken (Westerdijk Institute, Utrecht, NL)
Detectie en identificatie van schimmels.


15:30 – Adriaan Vermunt (Normec Groen Agro Control, Delfgauw, NL)
Detectie van plantpathogenen in voedsel.


16.00 – 17.00 Afsluitende borrel